FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER
Om oss
Vilka vi är

VOS UF drivs av två kreativa och glada tjejer som vill bidra till samt jobba för en jämställd värld. Från vänster: Rebecka Eriksson, ansvarig för produktion, inköp och marknadsföring & Elin Fyhrlund, företagets VD samt ansvarig för företagets ekonomi och försäljning. Rebecka går teknikprogrammet och Elin går ekonomiprogrammet på Sunnerbogymnasiet i Ljungby.

Att jobba med något som man brinner för har alltid varit vår drivkraft. Vår ide växte fram under förra våren. Vi ville bidra till ett mer jämställt samhälle - både man till kvinna men också kvinna till kvinna. Idag kan vi se att drygt 578 000 inlägg har publicerats i samband med metoo-kampanjen. Detta blir för oss ett tydligt kvitto på att vår affärsidé ligger i tiden.

[OM OSS #2]
Vad vi vill

Vår värld är inte rättvis. Medan vi i Sverige lever över våra resurser drabbas andra delar av världen av fruktansvärda katastrofer. Katastrofer som leder till att människors rätt till säkerhet tas ifrån dem. Idag uppskattas att 63,5 miljoner människor är på flykt. Människor som flyr från krig och oroliga omständigheter.
Flickor är särskilt utsatta i krigstider. De löper bland annat mycket stor risk att bli sexuellt utnyttjade. Det är inte ovanligt att trupper som passerar byar våldtar flickor och kvinnor eller kidnappar dem och håller dem som sexslavar.
Vårt företag handlar om förändring - en social förändring. Vår vision är att förbättra kvinnors situation över hela världen. Vi tror på att vi tillsammans, tjej som kille, kan bidra till ett jämställt samhälle.
Den första förändringen börjar hos dig själv, för att sedan påverka ett helt samhälle.

FÖR OSS - FÖR VOS

Våra produkter

Vi producerar handgjorda silversmycken med kvinnosymbolen som grund. Genom att sälja smyckena vill vi förmedla våra åsikter och bidra till en bättre och mer jämställd värld. För varje sålt smycke går 10 kronor till organisationen Kvinna-Till-Kvinna.

Våra smycken kommer att levereras i en exklusiv pappersförpackning och ligga i en tillhörande velour-påse. Alla våra smycken är tillverkade i äkta silver och stämplade med beteckningen 925, vilket innebär att de består av 925 tusendelar rent silver. De resterande 75 tusendelarna består av andra metaller, oftast koppar, som ska göra silvret hårdare och mer hållbart.

Den något komplicerade tillverkningsprocessen sker i flera steg och på olika sätt beroende på smyckets utseende. Det som gör just våra smycken unika är att de är handarbetade och gjorda helt från grunden.

Vi vill skapa smycken som passar alla, som är lätta att bära och framförallt skapa smycken som vi själva hade kunnat ha på oss. De ska vara enkla, vackra och tidlösa. Att skapa smycken som kunden snabbt känner sig naken utan är något vi strävar efter.

[PRODUCT PIC]
HEM
OM OSS
SHOP
#KVINNATILLKVINNA
KONTAKTA OSS